Gulaš sa kobasicama

by | 16 Juna, 2013

Sastojci:

  • 400 g polubarenih kobasica
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 crvene paprike
  • 400 g šampinjona
  • 1 dl soka od paradajza
  • 1 kašičica mljevene paprike
  • 1 šargarepa
  • 2 kašike gustina
  • 4 kašike ulja
  • juneća supa po potrebi
  • mješavina začina
  • biber

Priprema:

1. Crvenu papriku isjeći na krupnije kocke, šampinjone na četvrtine, crni luk sitno isjeckati, a šargarepu izrendati na krupno rende.
2. Polubarene kobasice isjeći na kolutove.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, potom dodati papriku te i nju kratko propržiti.
4. Zatim dodati šampinjone i dinstati uz povremeno dolivanje juneće supe po potrebi.
5. Kada povrće omjekša, dodati kobasice i dinstati još 10 min.
6. Posebno umutiti sok od paradajza, gustin i mljevenu papriku pa dodati u jelo pred kraj. Začiniti po ukusu i kuvati na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustina.

Izvor: Dobra hrana