Gurmanske prženice

by | 2 Septembra, 2014

Clipboard0910

Sastojci:

  • 1 bajata francuska kifla
  • 200 g šampinjona
  • 150 g praške šunke
  • 150 g kačkavalja
  • 100 g mladog sira
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 jajeta
  • prstohvat bijelog luka u prahu
  • 1,5 dl mlijeka
  • 2 dl ulja
  • so, biber
  • origano
  • 2 kašike susama

Priprema:
1. Francusku kiflu isjeći na tanju parčad.
2. Šampinjone isjeckati na listove, prašku šunku i crni luk na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati šampinjone, bijeli luk u prahu, origano i začine po ukusu. Kratko propržiti kako bi šampinjoni omekšali a suvišna tečnost isparila.
4. Potom skloniti s ringle, dodati prašku šunku, kačkavalj, izmrvljen mladi sir i polako promiješati.
5. Na parče hljeba nanijeti malo pripremljenog fila i preklopiti drugim parčetom.
Blago pritisnuti dlanom kako bi se sendvič slijepio. Na isti način od preostalog materijala napraviti još sendviča.
6. Posebno umutiti jaja, mlijeko i susam.
7. Pripremljene sendviče, jedan po jedan, umočiti u smjesu od jaja a potom ih spuštati u vrelo ulje i pržiti najprije s jedne a potom i s druge strane dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept