Gurmanske rolnice

by | 31 Oktobra, 2013

gurmanske-rolnice

Sastojci:

  • 2 manja svinjska filea
  • 250 g pilećeg bijelog mesa
  • 16 tankih listova slanine
  • 200 g kačkavalja
  • 3 dl pavlake za kuhanje
  • 1 dl bijelog vina
  • 2 dl juneće supe
  • mješavina začina
  • biber, ulje

Priprema:

1. Svinjske filee uzdužno zasjeći po sredini, a zatim ih preko najlon kese istanjiti tučkom za meso. Dobijene šnicle unakrsno isjeći na četiri dijela tako da se od dva filea dobije osam manjih šnicli.
2. Pileće bijelo meso samljeti na mašini za mljevenje, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Šnicle začiniti po ukusu, a potom na svaku, prema uputstvu sa slike, staviti list slanine, kašiku mljevene piletine i malo kačkavalja. Bočne stranice saviti ka sredini pa smotati u rolnicu. Punjene rolnice po sredini obložiti preostalim listovima slanine.
4. Nakon toga rolnice propržiti na vrelom ulju da porumene sa svih strana, a potom ih zaliti bijelim vinom te sačekati da alkohol ispari. Potom sipati pavlaku za kuhanje i supu, začiniti po ukusu i dinstati na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept