Gurmanski sote

by | 17 Maja, 2014

Clipboard094

Sastojci:

  • 1 kg junetine od buta
  • 4 glavice crnog luka
  • 400 g ljutog ajvara
  • 400 g šampinjona
  • 150 g pirinča
  • 1 dl soka od paradajza
  • 1 dl belog vina
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 0,5 dl ulja
  • origano
  • biber
  • mješavina začina
  • so

Priprema:
1. Crni luk isjeći na kockice, šampinjone na četvrtine, junetinu na krupnije kocke.
2. Na malo ulja propržiti crni luk kako bi porumenio, potom dodati junetinu i dinstati je u sopstvenom saftu na umjerenoj temperaturi dok ne promijeni boju.
3. Zatim dodati mljevenu papriku, origano i začine po ukusu, sipati sok od paradajza i nastaviti s dinstanjem dok meso ne omekša.
4. Potom dodati ajvar, bijelo vino i šampinjone, te kuhati dok svi sastojci ne omekšaju.
5. Pirinač obariti u slanoj vodi i služiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept