Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
500 g pilećih grudi
1 pileća kocka za supu
300 ml vode
1 kašika senfa
100 ml ulja
2 kašike brašna
1/2 kašike bijelog luka u prahu
50 g susama
1/2 kašike mljevene crvene paprike
50 g palente
1 limun
Priprema:
1. Staviti šerpu sa vodom da provri, a zatim dodati kocku za supu. Promkješati i kuhati 10 minuta.
2. Za to vrijeme u dublju posudu sipati ulje i senf. Neprekidno miješati žicom, a zatim dodati 100 ml skuhane supe.
3. Meso isjeći na uže duguljaste šnicle i dodati u posudu. Promiješati i ostaviti da odstoji u marinadi 2 sata.
4. U posebnoj posudi pomiješati brašno, palentu, bijeli luk u prahu, mljevenu crvenu papriku i susam.
Finalni postupak:
1. Meso izvaditi iz marinade, pa uvaljati u mješavinu brašna i palente.
2. Poredati u pleh obložen pek-papirom i peći na 220°C 40 minuta.
3. Pečeno meso servirati na tanjir i dekorisati kolutovima limuna.
IZVOR: POŠALJI RECEPT