Jagnjetina u pečenoj paprici

by | 20 Augusta, 2013

jagnjetina

Sastojci:

  • jagnjeći but s kostima (2,5 kg)
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 3 češnja bijelog luka
  • 1 kašika ruzmarina
  • 1 l juneće supe
  • 500 g fileta pečene paprike
  • 1 kg krompira
  • začin C,
  • biber

Priprema:

1. U manjoj posudi napraviti marinadu od sitno sjeckanog bijelog luka, paradajz pirea, maslinovog ulja, mljevenog ruzmarina, začina C i bibera.
2. Pripremljenom marinadom premazati jagnjeći but, obložiti ga filetima paprike, te pričvrstiti kuhinjskim koncem.
3. Pekač nauljiti, položiti pripremljeno meso, te zaliti sa malo supe, poklopiti ga i ostaviti da se peče.
4. Krompir oljuštiti, isjeći na četvrtine, pa kada je pečenje napola gotovo, dodati krompir i nastaviti s pečenjem, uz povremeno dolijevanje supe dok meso ne omekša.

Izvor: Dobra hrana