Juneći jezik u umaku od bijelog vina

by | 3 Septembra, 2013

Juneci Jezik

Sastojci:

  • 1 veći juneći jezik
  • 300 g gljiva
  • 100 g maslaca
  • 2 dl pavlake
  • 1 glavica luka
  • 1 žlica hrena
  • 1 žlica senfa
  • 1 žlica brašna
  • 3 dl juneće juhe
  • začin C, biber

Priprema:

1. Juneći jezik skuhati, oguliti i narezati na šnicle debljine 1 cm, gljive isjeckati na listiće, a luk na kolutiće.
2. U teflonskoj tavi na maslacu propržiti crni luk i gljive, te dodati juhu i hren, pa dinstati dok se tečnost ne prepolovi.
3. U omjekšalo povrće dodati pavlaku, kuvani jezik i senf, te dinstati još 15 minuta. Pred kraj kuhanja začiniti po ukusu i zgusnuti hladnom zaprškom (mješavinom vode i brašna).

Izvor: Dobra hrana