
Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Za rižoto:
Priprema:
1. Ramstek isjeći na šnicle, staviti ih u najlon kesu i istanjiti tučkom za meso. Krajeve šnicli presaviti ka sredini pa okrenuti naopačke i blago ručno oblikovati medaljon.
2. Oblikovane medaljone premazati senfom, a zatim ih propržiti na vrelom ulju s obje strane da porumene.
3. Potom ih zaliti bijelim vinom i dinstati dok alkohol ne ispari.
4. Postepeno dolijevati juneću supu i poklopljeno dinstati na umjerenoj temperaturi da meso omekša. Pred kraj dinstanja dodati suhe šljive i začine po ukusu.
5. Kada šljive omekšaju, medaljone izvaditi a šljive zajedno sa saftom izmiksati. Sipati u šerpu i vratiti medaljone. Dodati mješavinu gustina s malo vode pa nastaviti s kuhanjem dok se ne dobije željena gustina.
6. Posebno pripremiti rižoto. Praziluk, mrkvu i crni luk isjeći na kockice te propržiti na malo ulja. Potom dodati pirinač pa i njega kratko propržiti. Nastaviti s dinstanjem dolijevajući juneću supu po potrebi dok pirinač ne nabubri. Pred kraj kuhanja dodati začine po ukusu i puter te promiješati.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept