Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
4 pileća bataka
2 glavice crvenog luka
2 čena bijelog luka
2 crvene paprike babure
250 g pelata paradajza
300 g tjestenine u obliku mašnica
1 kašičica šećera
4 kašike ulja
mješavina začina, biber
Priprema:
1. Paprike babure očistiti od peteljki i sjemena pa isjeći na kockice, crveni luk sitno isjeckati, a bijeli luk ispasirati.
2. Pileće batake propržiti na malo ulja sa svih strana da porumene, a potom ih izvaditi i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od bataka propržiti crveni i bijeli luk, dodati papriku te i nju pržiti dok ne omekša.
4. Zatim dodati sjeckani pelat paradajza i šećer pa kratko prokuhati. Vratiti batake i nastaviti sa dinstanjem uz dolivanje vode po potrebi dok meso ne počne da se odvaja od kostiju, a povrće ne omekša.
5. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu.
6. Tjesteninu obariti u slanoj vodi, a potom je procijediti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
IZVOR: POŠALJI RECEPT