BBQ salata s junetinom

by | 9 Februara, 2020

Sastojci (4 porcije):

1 čen bijelog luka
8 kašika maslinovog ulja
1.5 kašika meda
2 kašičice smeđeg šećera
7 kašika tamnog aćeta balzamika
1 kašičica Worcester sosa
50 g rukole
malo radiča
1 zelena salata
200 g sira ementalera
400 g junećeg buta, sjeći na odreske
50 g tortilja čipsa
sol
biber
nekoliko listića majčine dušice

Priprema: 

Bijeli luk zdrobite i pomiješajte s medom, šećerom, sićetom, Worcester sosom i šest kašika ulja. Posolite i dodajte biber.

Salatu očistite i iskidajte na komadiće, a sir nasijecite na kockice. Meso nasijecite na trakice, pomiješajte s ostatkom ulja i listićima majčine dušice, posolite, pobiberite te pecite na u aluminijumskoj posudi na roštilju 3-5 minuta.

Pomiješajte salatu i sir s prelivom, dodajte meso, promiješajte te pospite tortilja čipsom i poslužite.

Izvor: kaufland.hr