Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci (2 porcije):
1 limeta
3 grančice korijandera
1 avokado
sol
2 luka
2 čena bijelog luka
2 zelene paprike
450 g svinjskog filea
2 kašike suncokretovog ulja
sol i biber
1 kašičica sušene ljute papričice
80 g sira Goude, naribati
2 kukuruzne tortilje
Priprema
Za salsu polijte limetu vrućom vodom, osušite je i iscijedite sok.
Operite korijander, protresite ga da se osuši te nasijecite na listiće. Prepolovite avokado, ukloni košticu pa kašikom izdubite “meso” i potom nasijecite na kockice. Stavite avokado zajedno sa sokom od limete i korijanderom u zdjelu te zgnječite viljuškom i posolite.
Ogulite luk i bijeli luk. Luk nasijecite na krupnije kocke, a bijeli luk na ploškice. Operite paprike, osušite ih, uklonite sjemenke iz sredine i nasijecite na trakice. Isperite meso hladnom vodom, osušite ga i nasijecite na trake.
Zagrijte ulje u tavi i pržite meso oko četiri minute. Dodajte luk, bijeli luk i papriku i nastavite pržiti oko dvije minute. Posolite, dodajte biber i ljutu papričicu.
Pospite sirom i promiješajte, a zatim sklonite tavu sa šporeta.
Zagrijte tortilje u rerni prema uputstvu na pakovanju pa napunite mješavinom svinjetine, paprike i salse.
Izvor: kaufland.hr