Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
450 g mljevene piletine
25 g feta sira
60 g špinata
pola kašličice soli
prstohvat papra
1 jaje
4 čena bijelog luka
70 g krušnih mrvica
Priprema:
Zagrijte rernu na 230 stepeni.
Prekrijte pleh papirom za pečenje. U malom loncu zagrijte vodu dok ne proključa. Dodajte špinat i kuhajte dok ne povene pa ga iscijedite i usitnite. U velikoj zdjeli pomiješajte mljevenu piletinu, krušne mrvice, usitnjeni bijeli luk, jaje, usitnjeni špinat, sol, biber i feta sir dok se ne povežu pa oblikujte ćufte.
Poslažite ih na pleh za pečenje i pecite 15-20 minuta, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.
Poslužite s umakom po želji.
Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana