Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
600 g ćurećih grudi (filetiranih)
100 g prezli
3 jajeta
so, biber
3-4 cm korijena đumbira
2 čena bijelog luka
½ limuna (kora)
muskatni orah
½ veze mirođije
(ili koristiti bosiljak)
ulje
Priprema:
1. Meso dva puta samljeti na mašini za mljevenje. Đumbir i bijeli luk očistiti i izrendati. Limun dobro oparti, posušiti i izrendati. Mirođiju isjeckati što sitnije.
2. Meso pomiješati sa prezlama, začinima i jajima, pa dobro sjediniti sve sastojke. Masu prekriti i ostaviti da odstoji petnaestak minuta.
3. Nauljenim dlanovima formirati manje pljeskavice i pržiti na ugrijanoj tavi (na malo ulja), oko 3-4 minuta sa svake strane.
5. Kada meso porumeni sa jedne strane, okrenuti na drugu stranu i nastaviti prženje na umjerenoj temperaturi.
6. Pripremljene pljeskavice poslužiti npr. uz tortilje i salatu.
IZVOR: POŠALJI RECEPT