Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
2 ćureća filea
150 g feta sira
1 jaje
svježe sjeckani peršun
1 kašika maslaca
1 kašika maslinovog ulja
sol
biber
Priprema:
Svaki ćureći file presijecite uzdužno nožem tako da dobijete po jednu veliku šniclu. Lagano istucite meso preko prozirne folije kako biste biste dobili tanke odreske koje ćete puniti filom.
Meso posolite i popaprite.
U zdjelici pomiješajte jaje, peršun i izmrvljeni feta sir te zarolajte tako da prvo preklopite krajeve kako fil ne bi iscurio. Učvrstite čačkalicama.
Rolice pecite od 15 do 25 minuta na rastopljenom maslacu s maslinovim uljem, u zavisnosti od debljine mesa.
Izvor: 24sata.hr