Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
4 veće ćureće šnicle
100 g plavog sira
4 struka mladog luka
4 tanke šnite slanine
2 kašike ulja
Priprema:
Ćuretinu operite, prosušite, pa je između dvije providne folije stanjite malo tučkom za meso.
Na istanjene šnicle stavite izmrvljeni plavi sir, pospite mladi luk preko sira, pa ih pažljivo zavite u rolnice. Osigurajte rolnice čačkalicama.
Oko njih obavite slaninu i propržite ih nekoliko minuta u tavi. Premjestite zatim šnicle u vatrostalnu činiju i zapecite oko 20 minuta.
Poslužite toplo uz kuhanu rižu i sezonsku salatu.
Izvor: Pošalji recept