
Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
Priprema:
1. Pileće bijelo meso samljeti na mašini za mljevenje.
2. Crni i bijeli luk što sitnije isjeckati.
3. U odgovarajućoj zdjeli sjediniti mljevenu piletinu, pavlaku, sjeckani crni i bijeli luk, brašno, jaja, peršun i začine po ukusu. Dobro izmješati da bi se dobila ujednačena smjesa, a potom ostaviti u frižideru da miruje 60 min.
4. Odstojalu smjesu za ćufte kašikom vaditi i spuštati na vrelo ulje. Pržiti najpre sa jedne, a zatim i sa druge strane dok ćufte ne porumene.
5. Krompir oguliti i isjeći na štapiće pa ga pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni. Poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept