Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
500 g pilećih prsa
300 g očišćene bundeve
1 crvena paprika
300 ml toplog bujona
150 ml neutralne pavlake
150 g kačkavalja
30 g putera
svježi bosiljak
ulje
so, biber
Priprema:
1. Pileće meso isjeckati na kockice i dobro začiniti.
2. Na rastopljenom puteru sa malo ulja propržiti pripremljeno meso, da porumeni.
3. Izvaditi meso na tanjir i ostaviti sa strane.
4. Na istoj masnoći propržiti papriku isjeckanu na kockice, pa dodati i bundevu isjeckanu na kockice. Sve dobro promiješati i začiniti po ukusu. Dodati topli bujon, koliko da ogrezne i ponovo promiješati.
5. Kuhati petnaestak minuta na umjerenoj temperaturi.
6. Zatim, dodati piletinu, sjeckani bosiljak, neutralnu pavlaku i sve dobro promiješati.
7. Odozgo narendanti kačkavalj i peći u ugrijanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni i dok se kačkavalj ne rastopi.
8. Poslužiti toplo uz salatu po izboru.
IZVOR: POŠALJI RECEPT