
Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
Priprema:
1. Meso isjeći na kocke, slaninu na listove, oljušten krompir na kolutove, crni i bijeli luk, chilli papriku i peršun sitno isjeckati, a limun izribati na sitno.
2. U zdjeli sjediniti meso, crni i bijeli luk, chilli papriku, mljevenu papriku, ribanu koru limuna, ulje i peršun, začiniti po ukusu i dobro promiješati, te ostaviti da odstoji u hladnjaku 120 minuta.
3. Vatrostalnu zdjelu obložiti listovima slanine, zatim poslagati kolutove krompira, pa prekriti slojem mariniranog mesa. Isti postupak ponoviti još jednom kako bi se potrošio sav materijal.
4. Pripremljeno jelo zaliti mješavinom vina i juhe, prekriti folijom, te staviti u zagrijanu pećnicu da se peče. Pred kraj pečenja skinuti foliju i ostaviti da se zapeče.
Izvor: Dobra hrana