Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Način pripreme:
1. Stavite mljeveno meso u posudu i dodajte pasirani bijeli luk, sos, pire od paradajza i peršuna. Začinite solju i biberom i miješajte dok ne nastane homogena smjesa.
2. Podijelite smjesu na četiri dijela i svaki oblikujte u kuglu, a zatim u pljeskuvicu. S obe strane svake pljeskavice stavite komad pančete i dobro pritisnite.
3. Zagrejte roštilj i pecite pljeskavice s obe strane – dok pančeta ne postane hrskava.
4. Lagano zapecite presata peciva.
5. Stavite na tanjir polovinu peciva i premažite ljutim čatnijem od paradajza ili sličnim pikantnim sosom. Stavite pljeskavice na hleb i poklopite gornjom polovlnom peciva. Ukrasite listovima zelene salate.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen