Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
Za preljev:
Način pripreme:
1. Piletinu izrezati na trake.
2. Posebno sjediniti pavlaku, majonezu, senf, sitno sjeckani češnjak, parmezan, mljevenu papriku i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmješati kako bi se dobila ujednačena smjesa.
3. U pripremljenu marinadu dodati piletinu i polako promješati, a potom ostaviti u hladnjaku da miruje 120 min.
4. Odstojalu piletinu, komad po komad, vaditi iz marinade, potom uvaljati u krušne mrvice i slagati na pleh obložen papirom za pečenje. Na kraju piletinu poprskati uljem i peći u zagrijanoj pećnici na 200 º C dok ne porumeni.
5. Dok se piletina peče, pripremiti preljev. Jabuku zajedno sa ljuskom i kisele krastavce izrendati na krupno rende. Sjediniti s domaćom pavlakom, krem sirom, posoliti i polako promješati.
6. Krompir oguliti i izrezati na tanke kolutove, a zatim ga propržiti na vrelom ulju.
7. Pečenu piletinu preliti umakom od sira i poslužiti uz prženi krompir.
Izvor: Dobra hrana