
Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
3 kašike maslinovog ulja
4 pileća karabatka (ne skidati kožu)
1 luk, sjeckan
2 čena bijelog luka
kašičica crvene paprike u prahu
sol, biber
1 šolja cherry paradajza
1 konzerva leblebije
2 kašike grčkog jogurta
Priprema:
Zagrijte rernu na 220 stepeni.
Piletinu posolite i pobiberite te prepržite na maslinovom ulju sa svake strane oko pet minuta. Izvadite piletinu te u istoj posudi kratko dinstajte luk dok ne omekani. Dodajte papriku i začine po želji. Dodajte leblebiju i paradajz i dinstajte nekoliko minuta.
U veću posudu za pečenje prebacite piletinu i ostale sastojke. Stavite u rernu na 180 stepeni te ostavite da se peče 25 minuta.
Izvor: ordinacija.dnevnik.hr