Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Potrebno:
2 pileća prsa (file bez kosti)
2 jaja
200 ml jogurta
80 g oštrog brašna
so, biber
1 kašičica bijelog luka u granulama
malo ljute papričice ili chilija
300 g kukuruznog cornflakesa
Priprema:
Pileća prsa isjeći na tanke odreske pa ih posoliti.
Pjenjačom umutiti jaja sa jogurtom i brašnom, dodati začine po želji.
Kukuruzne pahuljice (cornflakes) staviti u veću vrećicu za zamrzavanje pa ih istući batom za meso kako bi se cornflakes usitnio.
U smjesu od jaja, brašna i jogurta umočiti svaki odrezak pa ga odmah prebaciti u tanjir za mrvljenim cornflakesom. Utapkati rukama cornflakes sa svake strane u odrezak.
Slagati tako panirane odreske u veći lim od pećnice preko papira za pečenje. Peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 20 minuta.
Hrskave pileće odreske poslužiti uz prilog po želji: prženi krompirići, riža,…
Izvor: recipeci.com