![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2019/08/DSC03870-600x470.jpg)
Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
500 g gljiva
300 g junetine
glavica crvenog luka
2 mrkve
lovorov list
1 dl soka od paradajza
2 kašike brašna
so
biber
2 kašičice mljevene paprike.
Priprema:
Propržite luk na ulju. Kad postane staklast, dodajte mljevenu papriku, mrkvu i meso isječeno na kockice. Dolijte čašu vode i dinstajte oko pola sata pa dodajte isječene gljive. Začinite prema ukusu.
Kad gljive puste vodu, dodajte još malo vode i sok od paradajza. Pred sami kraj, umiješajte brašno umućeno sa malo vode i ostavite još 2-3 minute da kuha.
Izvor: avaz.ba