Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
500 g junećih šnicli
2 manje glavice luka
450 g šampinjona
300 ml vrnja za kuhanje
začini (za lovačke šnicle), po ukusu
Prilog:
500 g bijelog krompira
100 ml mlijeka
kašika maslaca
so, biber
Priprema:
Luk sitno isjeckajte i stavite da se dinsta. Vodite računa da ne zagori! Kada se fino uprži vreme je za dodavanje šnicli.
Šnicle olupajte, ali ne pretjerujte u istanjivanju. Zasijecite ivice kako biste spriječili da mnogo promijene oblik. Ubacite ih u šerpu preko luka i vodite računa da ih odmah nekoliko puta okrenete kako se ne bi zalijepile za šerpu. Kada krenu da se skupljaju i oslobode malo prostora dodajte i ostale. Kada se na njima primijeti trag od prženja prelijte ih vodom i poklopite šerpu. Ostavite ih nekih 20 minuta da se krčkaju.
Dok se meso dinsta isjecite šampinjone na listiće. Kako biste ubrzali proces kuhanja sada možete pripremati i prilog koji ćete servirati uz lovačke šnicle. Dodajte gljive mesu, prelijte vodom i zaboravite na njih na nekih 30 min. Sa vremena na vrijeme samo proverite da li je potrebno dodati još vode i promiješajte.
U jednu posudu razmutite neutralnu pavlaku i kesicu začina koji su posebno miješani za lovačke šnicle. Kombinaciju začina možete napraviti i sami. Prelijte dobijeni sos preko gljiva i šnicli, smanjite jačinu ringle na 2 i dajte im vremena da odrade svoju magiju.
Meso treba da se raskuha toliko da ga možete razdvajati samo viljuškom.
Izvor i foto: mogujatosama.rs