Marinada za sočnu piletinu

by | 30 Aprila, 2017

Foto: Pošalji recept

Sastojci:

4 veća pileća bataka ili ćureća filea
150 ml jogurta
3 kašike majoneze
1 kašičica senfa
1 kašičica mljevene paprike
4 čena bijelog luka
so, biber
ulje

Priprema:

1. Unutrašnju stranu bataka zasjeći, pa oštrim nožem polako odvojiti meso od kostiju. Na isti način pripremiti preostale batake.
2. Potom ih prekriti najlon kesom i istanjiti tučkom za meso.
3. Posebno sjediniti jogurt, majonezu, senf, mljevenu papriku, pasirani bijeli luk i začine po ukusu. Pripremljenom mješavinom preliti batake, pa smjesu utrljati u meso, poklopiti i ostaviti u frižider da se marinira 120 minuta.
4. Marinirane batake pržiti u grill tavi na malo ulja ili ih ispeći na roštilju ili u rerni.

*Savjet plus: Na isti način mogu se marinirati pileće i ćureće grudi.

IZVOR: POŠALJI RECEPT