Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
1 kg ćurećih prsa
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika limunovog soka
1/2 kašike ruzmarina
2 kašičice senfa
2 čena bijelog luka
malo bibera
1 kašika mješavine suhih začina
Priprema:
Ćureća prsa operite i prosušite papirnim ubrusom. U manjoj posudi pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, ruzmarin, senf, izgnječen bijeli luk, biber i suhi začin. Marinadom premažite meso i ostavite da malo odstoji.
Marinirano meso kratko propecite u tiganju sa svih strana, a zatim stavite u rernu da se peče. Pecite pokriveno alu-folijom na 180 stepeni oko 60 minuta. Za vrijeme pečenja povremeno podlivajte sa malo vode.
Pečena ćureća prsa narežite na odreske i poslužite sa salatom po izboru ili kuhanim povrćem.
Izvor: superrecepti.rs Foto: Thinkstock