![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2019/08/DSC03870-600x470.jpg)
Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
Priprema:
1. Filee očistiti od masnoće i žilica a zatim ih isjeći na parčad, istanjiti tučkom za meso i oblikovati u medaljone.
2. Medaljone začiniti po ukusu i premazati senfom.
3. Šampinjone isjeći na listove.
4. Na malo ulja propržiti medaljone kako bi porumeneli a zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa propržiti šampinjone, potom sipati juneću supu i mješavinu neutralne pavlake i gustina. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok ne proključa a zatim vratiti medaljone i nastaviti sa dinstanjem dok se ne dobije željena gustina.
6. Pred kraj dinstanja dodati kajmak i začine po ukusu te sve zajedno kratko prokuhati.
7. Gotove medaljone poslužiti uz bareno povrće.
Izvor: Dobra hrana