![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2019/08/DSC03870-600x470.jpg)
Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci (2 porcije):
0.5 avokada
1 čen bijelog luka
1 luk
100 g iceberg salate
2 paradajza
250 g pilećeg filea
sol
5 kašika suncokretovog ulja
1 kašika koncentrata paradajza
150 ml soka od narandže
biber
2 kukuruzne tortilje
100 g pirea od bijeloga graha
100 g kiselog vrhnja
50 g feta sira
Priprema:
Operite salatu, protresite je da se osuši, a zatim uklonite korijen i narežite listove na fine trake.
Prepolovite avokado, uklonite košticu, kašikom izdubite “meso” i narežite na tanke kriške. Ogulite bijeli luk i luk. Narežite bijeli luk na ploške, a luk na krupnije komade.
Operite pradajz i narežite na kocke. Piletinu isperite hladnom vodom, osušite i posolite.
Kašiku ulja zagrijte u tavi te pržite meso na srednje jakoj vatri, svaku stranu sedam do devet minuta. Nakon toga usitnite meso uz pomoć dvije viljuške.
Bijeli luk i luk dodajte u tavu te dinstajte dok se lagano ne karamelizuju. Dodajte komade i koncentrat paradajza te kratko dinstajte. Zalijte narandžinim sokom, posolite i dodajte biber te ostavite da se kuha oko pet minuta.
Ispecite tortilje u tavi pa ih napunite pireom od graha, mješavinom piletine i paradajza, salatom, kiselim vrhnjem, feta sirom i avokadom.
Izvor: kaufland.hr