Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
1,3 kg svinjskog mesa od buta
50 g putera
1 ljubičasti luk
2 struka stabljike celera
2 kisele jabuke
50 g isjeckanih oraha
50 g prezle
so, biber
rendana kora od 1 limuna
50 g suhih brusnica
1 jaje
1 dl bijelog vina
ulje
Priprema:
Na rastopljenom puteru propržiti sitno sjeckani ljubičasti luk. Strukove celera oguliti i isjeći na kockice pa sjediniti s lukom. Jabuke oguliti i isjeći na kockice, dodati u tavu i kratko propržiti zatim dodati brusnice, orahe, koru limuna i začiniti po ukusu. Meso zarezati i istanjiti tučkom preko providne folije pa začiniti. U ohlađeni fil dodati prezlu i jaje pa promiješati i nanijeti na meso.
Rasporediti fil preko mesa, ali ne do kraja ivica, i zamotati u rolat. Rolovano meso uvezati kuhinjskim koncem da fil ne iscuri. Roladu staviti u podmazanu činiju pa preliti vinom i uljem i ispeći u rerni.
Izvor: Pošalji recept