Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
Za umak:
Priprema:
1. Pačetinu narezati na četiri šnicle i unakrsno zarezati po koži.
2. Posebno umutiti sok od narandže, med i aceto balsamico.
3. Pripremljeno meso popržiti na malo ulja najprije sa strane gdje je koža, a kada porumeni, i s druge strane. Nastaviti s prženjem uz povremeno dolijevanje vode dok meso ne omekša. Pred kraj prženja dodati umak od narandže.
4. Prženo meso izvaditi i ostaviti na toplom. U umak od pečenja dodati malo đumbira, bijelo vino, gustin, ribanu koru narandže i začine po ukusu. Doliti malo vode da se dobije željena gustoća i kratko prokuhati.
5. Brokulu skuhati u slanoj vodi pa ga procijediti od viška tekućine.
6. Pačetinu preliti pripremljenim umakom i poslužiti uz brokulu.
Izvor: Dobra hrana