Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
1,5 kg svinjskih rebara
1 kg krompir
1 kašika so
1 kašika vegeta
4 dl supa
1 dl ulje
Priprema:
Na rebra utrljati suhi začin, staviti u tepsiju, usuti ulje i supu i staviti na 200 stepeni da se peče.
Kad stavite onda očistite krompir pa ga dodajte rebrima al spustite najniže, da se ona prvo malo obare, prodinstaju pa kad budu gotova podignite na sredinu pa zapecite.
U toku pečenja okrenite ih nekoliko puta, kao i krompir ali pazite da vam se krompir ne raspadne.
Kad sve lijepo porumeni gotovo je. Da bi zadržala toplotu, ostavite ih u rerni, a da vam se ne bi osušila uspite 1 dl vode kad sve bude gotovo da bi ta voda isparava i držala meso i krompir sočnim.
IZVOR: POŠALJI RECEPT