Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
Priprema:
1. Svinjski kare uvezati kuhinjskim koncem kako bi zadržao željeni oblik, celer, pastrnjak i mrkvu očistiti, te narezati na krupnije komade, a kukuruz obariti u slanoj vodi.
2. Na vrelom ulju propržiti svinjski kare sa svih strana da porumeni, te dodati mrkvu, pastrnjak, celer i bijeli luk, naliti vodom da ogrezne, pa dinstati dok meso ne smjekša.
3. Kuhano povrće izvaditi, propasirati i vratiti u lonac sa mesom, zatim dodati tucanu papriku, pire od rajčica, mileram i zaliti crnim vinom. Sve pripremljene sastojke začiniti po ukusu i kuhati još 5 minuta dok se umak ne zgusne.
4. Gotovu pečenicu preliti pripremljenim umakom i služiti uz bareni kukuruz šećerac.
Izvor: Dobra hrana