Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
POTREBNO(za 2 osobe):
500 g pilećeg filea
100 g brašna
2 kašičice vegete
1 kašičica čilija
4 dl suncokretovog ulja
PRIPREMA: Isijecite piletinu na kocke. U veću posudu stavite nasječenu piletinu, dodajte dvije kašičice vegete i kašičicu čilija, pa sve dobro promiješajte. Ukoliko ste ljubitelj veoma začinjene hrane, slobodno dodajte i više čilija.
U veći tiganj sipajte ulje, pa ga zagrijte na najjačoj temperaturi. Svaki komad piletine uvaljajte u brašno i polako stavljajte u tiganj. Pržite po 3-4 minuta sa svake strane. Kada je piletina gotova, izvadite je iz tiganja, a ne bi bilo loše ni da je stavite u rešetkastu posudu kako bi se ocijedio višak ulja. Piletinu servirajte toplu, a kao prilog možete poslužiti pomfrit ili krompir pire.
Izvor: lepotaizdravlje.rs