Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
500 g junetine od buta
2 crvena luka
150 g mrkve
20 ml ulja
250 g sjeckanog paradajza
kašičica ljute crvene mljevene paprike
1/2 kašike ajvara
čen bijelog luka
1/2 čili papričice
kašika oncentrata rajčice
1/2 kašike skrobnog brašna
kašika peršuna
so i biber
Priprema:
Na ulju popržite junetinu nasječenu na manje kocke. Dodajte sjeckani luk i ribanu mrkvu.
Dinstajte oko pet minuta, sklonite s vatre i umiješajte koncentrat paradajza, mljevenu papriku i protisnuti bijeli luk. Vratite na vatru, dodajte sjeckanu čili papričicu i paradajz, posolite i pobiberite.
Dodajte osam dl vode i kuhajte poklopljeno oko 50 minuta, dok meso ne omekša. Po potrebi dolijte još vode.
Skrobno brašno razmutite u malo hladne vode i umiješajte u čorbu.
Kratko prokuhajte, umiješajte ajvar i pospite sjeckanim peršinom.
Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images