Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
Priprema:
1. Pileća prsa prerezati napola, te svaku polovinu zarezati po sredini i istanjiti batom za meso. Suhu vratinu i kisele krastavce narezati na štapiće, luk na ploške, poriluk i kupus na tanke rezance, a mrkvu narezati.
2. Istanjene šnicle začiniti po želji, napuniti ih krastavcima i suhom vratinom, preklopiti i dobro pritisnuti rubove. Šparoge uviti u listove šunke, a šnite trapista i masline nanizati na čačkalice kako bi se dobio izgled jedara.
3. Punjene šnicle i umotane šparoge popeći na vrućem ulju da porumene, mrkvu, kupus i poriluk kuhati u slanoj vodi 5 minuta dok ne omjekšaju.
4. Kuhano povrće staviti na pladanj za posluživanje, preko njega poslagati pečene šnicle, a na vrh svake šnicle zabosti jedro. Šparoge prepoloviti pa poslagati sa svake strane šnicle po četiri kako bi izgledale kao vesla, a ploške luka poslagati odozgora po šnicli.
Izvor: Dobra hrana