Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
900 g pilećih krilaca
250 ml BBQ umaka
80 g otopljenog maslaca
30 g meda
100 g sira s plijesni (gorgonzola, brie, ras-el-hanuta…)
1/4 šolje kiselog vrhnja ili grčkog jogurta
1/4 šolje majoneze
1/2 šolje mlaćenice ili mlijeka
1/4 mladog luka
50 ml maslinovog ulja
so i biber
Priprema:
Krilca se sastoje od batka, zabatka i špice. Kod pripreme trebamo batak i zabatak odvojiti – presijecite na zglobu, a špicu maknite jer je nećete koristiti. Nakon pripreme nasolite i pobiberite, pomiješajte s maslinovim uljem te ostavite sa strane.
U međuvremenu pripremite sos u kojem ćete “okupati” pečena krilca. Napravite BBQ umak prema receptu, ali u njega dodajte med i otopljeni maslac. Električni roštilj zagrijte na srednje jako te stavite krilca peći, nakon pet-šest minuta ih okrenite i pecite nekoliko minuta, te pojačajte regulator na najjače i pecite još nekoliko minuta. Okrenite i sve zapecite minutu-dvije. Prema potrebi pecite i duže, sve dok nisu pečena. Vruća ih prebacite u pripremljeni umak i okupajte.
Poslužite ih s “dipom” od sira s plemenitom plijesni koji smo napravili dan prije (optimalno dva dana ranije). U multipraktik, ili u posudu ako ćete sve miješati ručnim mikserom, stavite jogurt, mlijeko i pola sira, te sve promiksajte dok ne dobijete smjesu. Dodajte majonez, ostatak sira koji ste razmrvili i začinite. Sve dobro umiješajte i ostavite u frižideru da se okusi prožmu i istančaju.
Izvor: 24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images