Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Idealan lagani obrok, posebno za one koji su na prilagođenom režimu ishrane, svakako je salata sa piletinom i avokadom, u kojoj ćete uživati!
Sve što vam je potrebno je…
Priprema: U posudu stavite komade piletine, soja sos, ulje, bijeli luk, papriku, so i biber i ostavite u marinadi barem pola sata. Zagrijte ulje u tiganju, sipajte malo marinade i stavite meso da se prži, pred kraj prženja prelijte meso sa dvije kašike meda. Kada se piletina ohladi, isjeckajte je na sitne komadiće. U posudi komadiće mesa izmiješajte sa salatom, komadićima luka, kukuruzom, avokadom i paradajzom. Na kraju sve prelijte marinadom od meda, senfa i maslinovog ulja.
Uživajte u ovoj obrok salati, bogatoj okusima.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Getty Images