![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2019/08/DSC03870-600x470.jpg)
Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
500 g pilećeg bijelog mesa
120 g mocarele
2 kašike senfa
2 dl pavlake
1 kašika putera
1 kašika gustina
2 dl supe od povrća
mješavina začina, biber
Priprema:
Pileće bijelo meso isjeći na šnicle, staviti u najlon kesu i istanjiti tučkom za meso. Šnicle natrljati začinima i premazati senfom.
Mocarelu isjeći na tanke kolutove, te na svaku šniclu staviti po dva koluta i urolovati. Pripremljene rolnice uvezati kuhinjskim koncem.
U teflonskoj tavi otopiti puter i na njemu propržiti rolnice. Kada rolnice porumene, sipati malo supe i dinstati na umjerenoj temperaturi. Zatim dodati pavlaku, preostali senf i kratko prokuhati.
Pred kraj dodati začine po ukusu, posuti gustinom i kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina.
Izvor: Dobra hrana