
Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
1 glavica luka
2 čena bijelog luka
3 mrkve
1 komadić korijena celera
300 g piletine nasjeckane na kockice
1 paprika
1 konzerva graha ili 1 čaša kuhanog graha
2 lovorova lista
2 kašičice crvene paprike
2 kašike sitno sjeckanog peršuna
so, biber
Priprema:
Piletinu posolite i dodajte crvenu papriku, pa je lagano zapecite sa svih strana na maslinovom ulju. Izvadite iz tave i na istom ulju dinstajte sitno sjeckani luk. Za to vrijeme nasjeckajte mrkvu, papriku, celer i bijeli luk. Povrće dodajte luku i dinstajte dok ne omekša, pa u posudu ubacite i meso. Dodajte bujon i dodatno začinite po želji. Pet minuta prije nego što je jelo gotovo, dodajte već skuhani ili grah iz konzerve. Na kraju pospite sitno sjeckanim peršunom.
Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Thinkstock