Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
200 g pilećeg filea
3 kašičice škrobnog brašna
50 ml ulja
50 ml vode
1 kašičica nasjeckanog bijelog luka
2 kašičice nasjeckanog đumbira
50 ml bijelog vina
1 bjelanjak
4 stabljike celera
1 kašičica sezamova ulja
Priprema:
Stabljike celera nasijecite na trake i blanširajte oko dvije minute. U međuvremenu naribajte đumbir i nasjeckajte bijeli luk. Meso narežite na trakice.
Bjelanjak istucite pjenjačom u koji ste dodali dvije kašičice škrobnog brašna. U zagrijani wok stavite meso i ispecite. Kad je meso pečeno, izvadite ga iz woka. Papirnatim ručnikom pokupite višak masnoće te u wok stavite blanširani celer, mješavinu đumbira i bijelog luka, vino, vodu, kašičicu gustina i biber te na kraju meso.
Sve zajedno lagano prokuhajte da se sastojci sljube i servirajte. Na samom kraju jelo začinite susamovim uljem.
Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana