Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
200 g krem sira
200 g špinata
pola glavice luka
2 čena bijelog luka
2 komada pilećih prsa
100 g mozzarelle
2 jaja
2 šolje panko ili običnih hljebnih mrvica
3 kašike parmezana
prstohvat bosiljka
prstohvat origana
so
biber
Priprema:
Najprije napravite punjenje od krem sira i špinata tako da špinat operete i nasjeckate na sitno te ga pomiješajte s krem sirom i čenom bijelog luka. Posolite i pobiberite.
Pileća prsa nasijecitž na veće komade, pa ih premažite nadjevom i zarolajte. Pričvrstite čačkalicom.
Istucite jaje u manjoj zdjelici, a u druge dvije stavite brašno i krušne mrvice koje ste pomiješali s parmezanom, bosiljkom i origanom. Dodajte soli i bibera.
Uvaljajte piletinu u brašno, pa u jaja, a zatim u mješavinu krušnih mrvica. Posložite na papir za pečenje i pecite na 180 stepeni, oko pola sata.
Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images