Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
Priprema:
1. Piletinu isjeći na kocke dimenzija 1×1 cm, praziluk i ljutu papričicu na kolutove, a bijeli luk sitno isjeckati.
2. Isječenu piletinu posuti brašnom pa propržiti na malo ulja, a zatim je izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. U masnoći od mesa propržiti praziluk i ljutu papričicu, pa dodati kikiriki i prženu piletinu te promiješati.
4. Posebno sjediniti vino, bijeli luk, soja sos, đumbir, gustin i malo vode pa umiješati u prženo meso i povrće, te sve zajedno dinstati dok se masa ne zgusne. Pred kraj kuhanja jelo začiniti po ukusu.
5. Pirinač obariti u slanoj vodi, procijediti i služiti kao prilog.
Recept za desert s kikirikijem možete pronaći OVDJE.
Izvor: Dobra hrana