Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
pileći file
1 mlada tikvica
2 jaja
100 g kisele pavlake
50 ml mlijeka
ulja, soli
bijeli luk u granulama
listovi kačkavalja
kačkavalj za rendanje
Priprema:
Meso isjeći na tanje filete, posoliti i izlupati blago između folije. Tikvicu oguliti i isjeći na tanje kolutove, pa posoliti i ostaviti da odstoji 15-ak minuta. Meso prepržiti u tavi dok blago ne porumeni.
Manju tepsliju podmazati uljem. Listove kačkavalja isjeći na 4 dijela, kao i meso na manje šnicle. Redati po dužini pleha koji ste podmazali uljem – kačkavalj, tikvicu, meso, pa ponovo kačkavalj, tikvicu, pa meso i tako sve dok imate materijala.
U činiji razlupati jaja, dodati pavlaku i mlijeko i dobro izjednačiti. Preliti meso i tikvice i peći oko 50 minuta na 210 stepeni. Pred kraj posuti rendanim kačkavaljem i vratiti u rernu dok ne porumeni.
Izvor i foto: superzena.b92.net/bakinakuhinja