Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
Način pripreme:
1. Pileće bijelo meso izrezati na krupnije kocke, luk na kockice, a češnjak što sitnije isjeckati. Mahune i crvenu papriku uzdužno izrezati na tanje štapiće.
2. Špagete obariti u slanoj vodi, a potom ih ocijediti od suvišne tekućine i ostaviti sa strane.
3. Piletinu preliti sa malo soja sosa i promiješati pa je ostaviti da odstoji 15 min. Zatim piletinu ocijediti i posuti smjesom. Propržiti je u voku na vrelom ulju da porumeni te izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
4. Na masnoći od mesa propržiti crni i bijeli luk, a zatim dodati mahune i papriku te i njih kratko propržiti. Potom vratiti piletinu, dodati preostali soja sos, med, kockice ananasa, začine po ukusu i sve zajedno kratko propržiti.
5. Na kraju dodati špagete i polako promješati kuhačom.
Izvor: Dobra hrana