Piletina sa ananasom

by | 11 Februara, 2013

Sastojci:

  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena bijelog luka
  • 150 g mahuna
  • 1/2 crvene babure paprike
  • 180 g ananas iz kompota
  • 0,5 dl soja sosa
  • 1 žlica meda
  • 2 žlice gustina
  • 300 g špageta
  • 4 žlice ulja
  • mješavina začina

Način pripreme:

1. Pileće bijelo meso izrezati na krupnije kocke, luk na kockice, a češnjak što sitnije isjeckati. Mahune i crvenu papriku uzdužno izrezati na tanje štapiće.
2. Špagete obariti u slanoj vodi, a potom ih ocijediti od suvišne tekućine i ostaviti sa strane.
3. Piletinu preliti sa malo soja sosa i promiješati pa je ostaviti da odstoji 15 min. Zatim piletinu ocijediti i posuti smjesom. Propržiti je u voku na vrelom ulju da porumeni te izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
4. Na masnoći od mesa propržiti crni i bijeli luk, a zatim dodati mahune i papriku te i njih kratko propržiti. Potom vratiti piletinu, dodati preostali soja sos, med, kockice ananasa, začine po ukusu i sve zajedno kratko propržiti.
5. Na kraju dodati špagete i polako promješati kuhačom.

Izvor: Dobra hrana