Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
500 g pilećih prsa
120 g indijskog oraha
6 čenova bijelog luka
2 kašike sirćeta
kašika kukuruznog skroba
2 kašike biljnog ulja
glavica crnog luka
3 kašike soja sosa
Prstohvat soli i bibera
Priprema:
Piletinu isjeckajte na kockice, stavite je u posudu i pospite kukuruznim skrobom. Dodajte bibera i soli po želji i sve dobro izmiješajte. Na tavi, za to vrijeme, prepecite indijske orahe.
U tavi, na srednjoj temperaturi, zagrijte kašiku ulja. Polovinu piletine sipajte u tavu i pržite je tri minute, dok ne porumeni pa je prebacite na tanjir. Isti postupak ponovite i sa drugom polovinom piletine, s tim što ćete joj dodati sitno isjeckan crveni i bijeli luk. Zatim u tavu dodajte i piletinu koju ste prvo pržili, dodajte sirće i dinstajte sve dok sirće ne ispari.
Potom u tavu dodajte soja sos i 2 dl vode, kuhajte tako dvije minute, dok piletina ne omekša, zatim dodajte indijske oraščiće i poslužite sa rižom, ili drugim prilogom po želji.
lepotaizdravlje.rs
Foto: Guliver/Getty Images