Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
Priprema:
1. Piletinu isjeći na krupnije komade i začiniti po ukusu. Crni luk isjeckati na kockice, a mrkvu na kolutove.
2. U šerpi otopiti puter pa na njemu propržiti piletinu sa svih strana.
3. Konjak zagrijati u kutlači, a zatim upaliti i preliti preko piletine (flambirati). Sačekati da plamen nestane te dodati sjeckani crni luk i mrkvu. Zaliti vinom i pilećom supom, i dinstati na umjerenoj temperaturi.
4. Kada meso omekša, izvaditi ga iz tečnosti i ostaviti na toplom. U tečnost od dinstanja sipati mješavinu slatke pavlake i brašna, dodati začine po ukusu i kuhati dok se ne zgusne.
5. Pred kraj dinstanja vratiti piletinu.
Izvor: Dobra hrana