![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2019/08/DSC03870-600x470.jpg)
Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
Priprema:
1. Batake odvojiti od karabataka, a zatim ih natrljati ruzmarinom i začinima te propržiti na vrelom ulju.
2. Crni luk isjeći na kockice, šampinjone na listove a bijeli luk ispasirati.
3. Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk, dodati pečurke pa i njih kratko propržiti. Potom dodati isitnjeni pelat paradajza, paradajz pire, crno vino, senf, vinsko sirće i začine po ukusu. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša. Pred kraj kuhanja doliti malo vode da se dobije ređi sos.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati prženu piletinu. Preliti je pripremljenim umakom od pečuraka i staviti u zagrijanu rernu na 200 ºC da se peče 45 min.
Izvor: Dobra hrana