
Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Foto: Guliver/Thinkstock
Sastojci:
350 g mlJevenog mesa
150 g zobenih pahuljica
¼ kašičice sode-bikarbone
1½ kašičica soli
suhi začin
biber
ulje
kopar
Priprema:
1. Zobene pahuljice preliti sa malo tople vode, promiješati i ostaviti desetak minuta.
2. Zatim, sjediniti mljeveno meso, so, suhi začin, biber, sodu-bikarbonu i zobene pahuljice. Smjesu dobro izmijesiti i nauljenim rukama formirati male loptice.
3. Zatim, dlanovima pritisnuti loptice, tako da se dobije pljeskavica.
4. Pripremljene pljeskavice prekriti najlon folijom i ostaviti u frižideru pola sata.
5. Na malo (umjereno zagrijanog) ulja pržiti pljeskavice, sa obje strane po 3-4 minuta tj. dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.
6. Izvaditi iz tave i prenijeti na papirni ubrus da se ocijede od viška masnoće.
7. Posuti sjeckanim koprom i poslužiti.
IZVOR: POŠALJI RECEPT