Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
800 g pilećih krilaca
100 g brašna
4 jajeta
200 g prezli
3 dl ulja
500 g graška
3 mrkve
2 dl tartar sosa
mješavina začina
Priprema:
1. Oštrim nožem krilca presjeći po zglobovima na dva dijela. Vrhove zasjeći kružnim pokretom noža da se lako može svući kožica sa mesom.
2. Odstraniti deblju kost, a meso povući nadole da se dobije oblik batačića, pa začiniti po ukusu.
3. U dubljoj šerpi zagrijati ulje. Batačiće od krilaca prvo uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u prezlu. Pržiti u zagrijanom ulju dok ne porumene.
4. Pohovana krilca preliti tartar sosom i služiti uz kuhanu mrkvu i grašak.
IZVOR: POŠALJI RECEPT