Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
3 jaja
3 kašike mlijeka
so
biber
šoljaa brašna
70 g parmezana
150 g prezli
2 komada pilećih prsa
maslinovo ulje
6 kašika maslaca
1 limun (kriške)
sok jednog limuna
1 dcl bijelog vina
1 dcl bujona (temeljca)
2 kašike kapara
2 kašike nasjeckanog peršuna
jedno vrhnje za kuhanje
Priprema:
Pileća prsa uzdužno prepoloviti na pola, da se dobiju četiri komada. Prekriti ih plastičnom folijom i lagano istući. Posoliti i pobiberiti.
Ispohovati tako da se prvo stave u brašno pa u jaja pomiješana s mlijekom, zatim u krušne mrvice pomiješane s parmezanom.
Peći na 200 stepeni dok ne pozlati.
U maloj tavi na dvije kašike e maslaca prepržiti kriške limuna dok ne dobiju boju. Izvaditi ih. Dodati ostatak maslaca, vino, sok limuna i pustite da sve zakipi. Kuhati oko pet minuta. Dodati bujon (temeljac) i kuhati još pet minuta dok se ne redukuje. Dodati kapare, vrhnje i pola peršina.
Meso poslužite sa sosom!
Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana